Prăjitură cu cireşe. Un deliciu pe timpul verii

1 prajitura cu cirese png png

Această prăjitură este practic un pandişpan pufos în care adăugăm cireşe, sau alte fructe în funcţie de anotimp. Cireşe sunt cele mai potrivite, pentru că se potrivesc de minune cu blatul pufos şi dulce, ele fiind puţin acrişoare.

Ingrediente pentru prăjitură cu cireşe:

4 ouă 1 vârf de cuţit 220 g zahăr 200 g făină 10 g praf de copt 150 g lapte cald 80 g unt topit zahăr pudră pentru ornat 300 g cireşe proaspete sau din compot fără sâmburi

Mod de preparare prăjitură cu cireşe:

Bate ouăle întregi cu sarea şi zahărul cu ajutorul unui mixer. Adaugă făina cernută amestecată cu praful de copt şi o încorporăm cu ajutorul unei spatule, treptat. În alt vas, amestecă 150 g lapte cald cu 80 g de unt topit şi totul se pune peste aluatul obţinut din ouă şi făină. Amestecă uşor cu spatula şi pune jumătate din aluat într-o tavă tapetată cu ulei şi făină. După ce ai pus prima jumătate de aluat, adaugă cireşele din loc în loc şi acoperă cu cealaltă jumătate de aluat.

Coace prăjitura cu cireşe la 180 de grade pentru 40-45 de minute, sau până e rumenită deasupra şi trece testul scobitorii.

Scoate prăjitura din tavă după ce s-a răcit 10 minute, pudreaz-o cu zahăr şi tai-o în pătrăţele. Poftă bună!