Prăjitură cu griş

prajitura cu gris jpeg

Laptele cu griş este unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei. Dacă românii obişnuiesc să-l parfumeze cu scorţişoară, fructe confiate şi stafide, cehii, de exemplu, servesc acest preparat cald, pudrat cu cacao, zahăr şi unt topit. Tot ei îl mai combină şi cu miere ori ciocolată rasă.

Ingrediente

250 ml apă 150 g zahăr 200 g griş 5 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat zeama de la ½ de lămâie făină, cât cuprinde 200 g nuci măcinate

Mod de preparare

Amesteci apa cu zahărul şi grişul şi le laşi deoparte o oră. Ulterior, adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi uleiul. Torni făină cât cuprinde, până obţii un aluat de consistenţa smântânii. La final, pui nucile mărunţite. Întreaga compoziţie o torni într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte.