Prăjitură cu griş

prajitura cu gris jpeg

Laptele cu griş este unul dintre cele mai apreciate deserturi ale copilăriei. Dacă românii obişnuiesc să-l parfumeze cu scorţişoară, fructe confiate şi stafide, cehii, de exemplu, servesc acest preparat cald, pudrat cu cacao, zahăr şi unt topit. Tot ei îl mai combină şi cu miere ori ciocolată rasă.

Ingrediente

250 ml apă 150 g zahăr 200 g griş 5 linguri ulei 1 linguriţă bicarbonat zeama de la ½ de lămâie făină, cât cuprinde 200 g nuci măcinate

Mod de preparare

Amesteci apa cu zahărul şi grişul şi le laşi deoparte o oră. Ulterior, adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lămâie şi uleiul. Torni făină cât cuprinde, până obţii un aluat de consistenţa smântânii. La final, pui nucile mărunţite. Întreaga compoziţie o torni într-o tavă unsă cu ulei şi o dai la cuptorul preîncălzit până se rumeneşte.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg