Prăjitură cu iaurt grecesc

prajitura cu iaurt jpeg

Iaurtul grecesc are o consistenţă mai fină deoarece conţine mai multă grăsime. Este o alternativă mult mai sănătoasă la smântână şi dă un gust deosebit prăjiturilor, deoarece este uşor acrişor. Această prăjitură cu iaurt grecesc este cel mai bun exemplu.

De ce ai nevoie pentru prăjitură cu iaurt grecesc

Pentru blat

150 g fulgi de ovăz

50 g nuci

1 praf scorţişoară

1 praf de sare

3 linguri ulei

2 linguri miere

Pentru umplutură

200 g cremă de brânză

200 g iaurt grecesc

50 g miere

1 ou

1 linguriţă esenţă de vanilie

căpşuni, pentru decor

Cum se prepară prăjitura cu iaurt grecesc

Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de brioşe în forme. Combini fulgii de ovăz cu nucile sfărâmate, scorţişoara, sarea, uleiul şi mierea. Omogenizezi şi pui câte o lingură de blat în forme, presând până se nivelează. Dai la cuptor pentru 10 minute.

Separat, mixezi crema de brânză, adaugi iaurtul, mierea, oul şi esenţa de vanilie. Pui umplutura în forme şi dai din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. După ce s-a răcorit, ornezi cu căpşuni tăiate.

Sursa foto http://www.bakerita.com

http://www.bakerita.com