Prăjitură cu iaurt grecesc
Iaurtul grecesc are o consistenţă mai fină deoarece conţine mai multă grăsime. Este o alternativă mult mai sănătoasă la smântână şi dă un gust deosebit prăjiturilor, deoarece este uşor acrişor. Această prăjitură cu iaurt grecesc este cel mai bun exemplu.
De ce ai nevoie pentru prăjitură cu iaurt grecesc
Pentru blat
150 g fulgi de ovăz
50 g nuci
1 praf scorţişoară
1 praf de sare
3 linguri ulei
2 linguri miere
Pentru umplutură
200 g cremă de brânză
200 g iaurt grecesc
50 g miere
1 ou
1 linguriţă esenţă de vanilie
căpşuni, pentru decor
Cum se prepară prăjitura cu iaurt grecesc
Dai drumul la cuptor şi aşezi hârtie de brioşe în forme. Combini fulgii de ovăz cu nucile sfărâmate, scorţişoara, sarea, uleiul şi mierea. Omogenizezi şi pui câte o lingură de blat în forme, presând până se nivelează. Dai la cuptor pentru 10 minute.
Separat, mixezi crema de brânză, adaugi iaurtul, mierea, oul şi esenţa de vanilie. Pui umplutura în forme şi dai din nou la cuptor pentru aproximativ 25 de minute. După ce s-a răcorit, ornezi cu căpşuni tăiate.
Sursa foto http://www.bakerita.com