Prăjitură „la pahar“

Prajiturala pahar jpeg

E timp pentru un desert dulce. Răsfaţă-te cum se cuvine cu un desert servit într-un mod inedit.

Ingrediente:

4 gălbenuşuri 6 linguri de zahăr 1 litru de lapte 1 esenţă de vanilie 1 plic amidon alimentar(150 g) ornament de ciocolată

1 borcan compot de caise

2 plicuri de gelatină

2 linguri de zahăr

coajă de lămâie

Mod de preparare:

Pui laptele la fiert, la foc mic, iar între timp baţi gălbenuşurile împreună cu zahărul. Le adaugi în lapte, pui esenţa de vanilie şi amidonul. Amesteci compoziţia continuu cu un tel pentru a nu se forma cocoloaşe. Ţii vasul pe foc până când budinca începe să se îngroaşe, după care dai deoparte. Când s-a mai răcit adaugi ornamentele de ciocolată. Umpli mai multe pahare, pe jumătate, cu cremă şi le dai la rece. Faci piure bucăţile de caise din compot, după care adaugi zeama şi le pui la încălzit.

Adaugi zahărul, amesteci până se topeşte, apoi dai deoparte. Prepari gelatina conform indicaţiilor de pe ambalaj şi încorporezi în piure. Când compoziţia este închegată, o adaugi peste crema din pahare. Pentru decor poţi să foloseşti coajă de lămâie.

Dificultate mică

Timp de preparare: 40’

4 porţii