Prăjitura Madagascar

prajitura madagascar jpeg

Fie iarnă, fie vară, această prăjitură fără coacere este cea mai bună alegere pentru momentele când vrei un desert simplu, rapid şi foarte gustos. Gata în câteva minute, te poţi bucura prăjitura Madagascar alături de familie.

Pentru iubitorii de ciocolată, această prăjitură este tot ce îşi pot dori de la un desert delicios. Nu necesită coacere, nu e nevoie de prepararea cremelor complicate şi se face foarte rapid. Dacă nu amatoare a deserturilor complexe, această prăjitură este una cât se poate de bună şi uşor de preparat. Nu ai nevoie de prea multe ingrediente şi nici de experienţă prea mare în efectuarea deserturilor, aşa că poţi începe treaba cât mai repede.

Ingrediente Prăjitura Madagascar:

Pentru blat:

  • 2 pachete de biscuiţi de care îţi plac
  • 3 linguri mari de unt

Pentru creme:

  • 600 de ml de frişcă lichidă
  • 200 de grame de ciocolată amăruie
  • 200 de grame de ciocolată cu lapte
  • 200 de grame de ciocolată albă

Mod de preparare Prăjitura Madagascar:

O prăjitură în mai multe culori, gata imediat şi cu un gust deosebit. Este genul de desert pe care îl poţi prepara de fiecare dată când vrei ceva bun, dar nu ai prea mult timp la dispoziţie să prepari reţete complicate de prăjituri.

Aşadar, se topeşte fiecare tip de ciocolată pe baie de aburi, apoi se toarnă câte 200 de grame de frişcă lichidă în fiecare sortiment de ciocolată. Compoziţiile se pun în vase diferite, se acoperă şi se bagă la frigider preţ de câteva minute pentru a se întări.

Apoi, se prepară blatul. Biscuiţii se fărâmă şi se amestecă foarte bine cu untul, până devin un blat omogen. Se toarnă blatul într-o tavă şi se presează cât mai bine. Poţi folosi orice fel de biscuiţi vrei, de la cei simpli, la cei cu cacao, cu ciocolată sau alte feluri.

Atunci când cremele sunt suficient de tari pentru a sta într-o prăjitură, se pun una peste alta pe blatul de biscuiţi. Prăjitura se mai lasă la frigider o vreme, apoi se poate orna cu bucăţi de ciocolată, nuci sau alune. Pentru cine vrea un desert şi mai dulce, poate prepara rapid o glazură, tot de ciocolată. De altfel, dacă îţi plac nucile, poţi să toci mărunt câteva şi să le pui în blatul de biscuiţi.

Ai în faţă cea mai rapidă prăjitură, foarte dulce şi bună. Savureaz-o de câte ori ai poftă de ceva fin şi cremos. Poftă bună!