Prăjiturele cu somon

salmon cakes 6461 jpeg

Pentru un plus de culoare, putem orna farfuria cu pătrunjel sau brânză.

Ingrediente:

500 de grame de somon, tăiat bucăţele o ceapă mică tocată un ou o jumătate de cană de pesmet un sfert de linguriţă de sos de ardei iute un sfert de linguriţă de piper negru măcinat un sfert de bucată de brânză Cheddar 2 linguri de pătrunjel tocat 2 linguri de făină un sfert de bucată de unt 3 linguri de ulei de măsline

Mod de preparare:

Amestecaţi bine somonul, ceapa, oul, pesmetul, sosul de ardei iute, piperul, brânza şi pătrunjelul. Formaţi din această compoziţie un fel chifteluţe mai mari, le acoperiţi cu făină şi le lăsaţi la răcit. Se încinge ulei într-o tigaie şi se prăjesc timp de 10 minute, până când capătă o culoare maronie. Se pun pe şerveţele de hârtie.

Foto: bonappetit.com