Preparat dietetic cu carne de vită

Capture jpeg

Ingrediente

500g carne de vită 4-5 căţei de usturoi 2 linguri pastă de roşii 3 linguri ulei de măsline 300 ml supă de legume 150 ml vin alb sec 1 foaie de dafin 2 cuişoare cimbru uscat sare

Mod de preparare:

Număr porţii: 4

Timp de preparare: 60 min

Dificultate: mică

Porţionezi carnea, o baţi uşor cu ciocanul de şniţele, având grijă să nu se subţieze, ci doar să se frăge zească. Ungi carnea cu usturoiul zdrobit, pudrezi cu sare, după gust, şi o laşi să stea circa 20 de minute la frigider.

Aşezi carnea într-o tavă, o stropeşti cu ulei, torni peste ea supa de legume, în care dizolvi pasta de roşii. Adaugi foaia de dafin, cuişoarele şi cimbrul uscat, apoi introduci tava la cup tor pentru aproximativ 45 de minute, la foc mic, până se rumeneşte.

La jumătatea timpului de preparare adaugi vinul. Separat, prepari cartofi natur şi sote de morcovi pentru garnitură. Serveşti totul cald.