Pricomigdale. Cea mai simplă reţetă

Breakfast jpeg

Pentru micul dejun sau ca gustare îţi propunem această reţetă de pricomigdale.

Ingrediente pentru pricomigdale

300 g migdale 1 ou 150 g zahăr sau miere 1 fiolă esenţă vanilie

Mod de preparare pentru pricomigdale

Se opăresc migdalele, se lasă 2-3 minute în apă fiartă, se scurg şi se curăţă de pieliţă. Se mărunţesc în blender. Se amestecă migdalele cu zahărul (sau mierea) şi esenţa de vanilie.

Se adaugă oul bătut bine şi se amestecă compoziţia cu mâna până se omogenizează. Se formează biluţe, care se turtesc puţin, se pun în tava tapetată cu hârtie de copt şi se coc

în cuptorul preîncălzit circa 30 de minute, până se rumenesc uşor. Şi aşa aţi obţinut 8 porţii de pricomigdale.