Pui cu rozmarin şi lămâie
Sucul de rămâie frăgezeşte orice preparat din carne şi-i oferă un gust special, aşa cum este acest pui cu rozmarin şi lămâie.
De ce ai nevoie pentru pui cu rozmarin şi lămâie
3 pulpe superioare de pui
1 praf de sare
Piper
Zeama şi coaja de la 2 lămâi
2 linguri ulei de măsline
4 căţei de usturoi
300 g ciuperci
2-3 crenguţe rozmarin
1 lămâie feliată
Cum se prepară puiul cu rozmarin şi lămâie
Asezonează puiul cu sare şi piper după gust, toacă rozmarinul şi freacă puiul cu bucăţile de rozmarin. Încinge 1 lingură de ulei în tigaie şi căleşte pulpele 5 minute. Întoarce-le pe cealaltă parte şi adaugă zeama de lămâie. Dă focul mai mic şi aşteaptă să se rumenească. Scoate puiul din tigaie, pune restul de ulei, usturoiul pisat şi lasă un minut să se rumenească, pune ciupercile feliate, coaja de lămâie şi lasă 2-3 minute să se soteze. Pune peste ciuperci puiul, feliile de lămâie şi mai lasă să se înăbuşe 3-4 minute.
Sursa foto http://lifemadesweeter.com