Pui cu spanac şi portocale

Am putea să-i spunem simplu, reţeta de la mijlocul săptămânii. Această reţetă de pui cu spanac şi portocale este şi uşoară, şi gustoasă şi un pic altfel, taman perfectă pentru o cină. Nu trebuie decât să rumeneşti acest pui la cuptor, cu usturoi, sirop de arţar (sau miere) şi suc de portocală, nu mai mult de o oră.
Ingrediente
6-8 bucăţi de pui (ce vrei tu) 5-7 căţei de usturoi necurăţaţi sare piper 3 linguri de ulei de măsline 3 linguri de sirop de arţar sau miere sucul de la o portocală 150 g de spanac proaspăt
Mod de preparare
Încinge cuptorul. Pune bucăţile de pui într-o tigaie sau într-un vas termic mare, împreună cu usturoiul necurăţat, doar uşor zdrobit, sare, piper şi ulei de măsline. Aşază bucăţile de pui şi lasă-le timp de 30 de minute, la foc potrivit, apoi adaugă peste pui siropul de arţar sau mierea şi sucul de portocală (doar stoarce portocală în mână, având grijă ca printre degete să nu se strecoare şi sâmburii). Mai lasă acest pui cu spanac şi portocale la cuptor pentru încă o jumătate de oră. Cu 5 minute înainte de a scoate acest pui cu spanac şi portocale din cuptor, pune frunzele de spanac printre bucăţile de pui.
Poţi servi acest pui cu spanac şi portocale şi cu o poţie de cartofi dulci, orez sau pur şi simplu cu pâine prăjită.
Salata de primavara cu pui si spanac
Salata de primavara cu pui si spanac
sursa: scrummylane.com/maple-orange-spinach-chicken/