Quiche cu spanac, brânză şi roşii

quiche cu spanac jpeg

Spanacul este vedeta acestui quiche fără crustă. Caldă, la temperatura camerei sau rece, o felie din acest quiche te va bucura!

Ingrediente

1 lingură ulei de măslin 1 ceapă tocată 200 g frunze de spanac 4 ouă 1/2 cană făină 1/2 linguriţă praf de copt 1 1/2 cană lapte 1/2 cană brânză feta 1/2 cană roşii cherry tăiate jumătăţi busuioc proaspăt

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Ungi cu puţin ulei o tavă de tartă. Încinge uleiul de măsline, la flacără medie într-o tigaie şi sotează ceapa până se mai înmoaie. Adaugă spanacul şi lasă-l până înmoaie puţin. Dă deoparte 5 minute.

Bate ouăle cu făina şi praful de copt. Apoi, toarnă laptele şi amestecă bine cu compoziţia de spanac şi ceapă. Toarnă întreaga compoziţie în tava de quiche. Presară brânza feta pe deasupra.

Aşază roşiile deasupra şi presează uşor. Lasă la cuptor 25-30 de minute sau până se coace bine, iar pe margine s-a rumenit. Lasă 10 minute să se răcească. Garniseşte cu feta şi busuioc. Taie felii şi serveşte.

http://www.kyleecooks.com/