Quiche Lorraine în patru paşi simpli

quiche lorraine 289953 jpeg

Quiche Lorraine este un preparat destul de greu de făcut, însă această reţetă nu îţi va da bătăi de cap.

Iată de ce ingrediente ai nevoie pentru a o prepara:

Făină

500 g de aluat sfărâmicios pentru plăcintă

90 g de brânză cedar

3 ouă

290 ml smântână lichidă

Nucşoară rasă

200 g bacon

Rulează aluatul din ambalaj şi aşează-l pe suprafaţa de lucru pe care ai pus făină. Lasă aluatul să se înmoaie la temperatura camerei ca să nu se rupă atunci când îl întânzi. Cu un sucitor, întinde aluatul astfel încât să devină gros de un centimentru.

Apoi, pune-l în tava tapetată cu foaie de copt sau unt şi făină şi ajustează marginile pe lângă tavă.

Bagă tava la cuptorul preîncălzit la 200 de frade sau pe treapta 6. Deasupra plăcintei, aşează un disc din hârtie de copt şi pune o mână de boabe de fasole sau orez, pentru ca aluatul să nu se umfle în tavă. Când s-a rumenit, scoate-l şi lasă-l să se răcească.

Încinge o tigaie şi prăjeşte baconul tăiat cubuleţe până devine crocant şi pune-l peste aluatul din tavă, urmat de brânză.  Amestecă ouăle, smânâna lichidă şi nucşoara şi umple tava cu acest amestec. Dă totul la cuptor pentru 30-35 de minute. Scoate totul din cuptor şi aşteaptă 10 minute înainte să tai tarta.