Rizotto cu iaurt şi busuioc
O combinaţie perfectă între bucătăriile mediteraneană şi orientală, gata în numai 45 de minute!
Ingrediente (3-4 porţii)
350 g orez 300 ml iaurt gros şi gras 2 linguri ulei 100 ml lapte dulce 1 ardei chilli verde 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt 2 linguri fulgi nucă de cocos 1 lingură unt frunze de busuioc verde frunze de coriandru (sau pătrunjel) sare piper proaspăt râşnit
Mod de preparare
Se încing cele 2 linguri de ulei, se adaugă ghimbirul tocat mărunt, ardeiul chilli, coriandrul mărunţit, se sotează circa 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.Se adaugă orezul, sarea, piperul proaspăt râşnit, laptele dulce şi fulgii de cocos. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia într-o formă termorezistentă, unsă cu puţin unt şi se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, până cînd orezul se umflă.Se serveşte cald, cu iaurt deasupra şi garnisit cu frunze proaspete de busuioc