Rizotto cu iaurt şi busuioc

rizotto cu iaurt si busuioc jpeg

O combinaţie perfectă între bucătăriile mediteraneană şi orientală, gata în numai 45 de minute!

Ingrediente (3-4 porţii)

350 g orez 300 ml iaurt gros şi gras 2 linguri ulei 100 ml lapte dulce 1 ardei chilli verde 1 linguriţă ghimbir tocat mărunt 2 linguri fulgi nucă de cocos 1 lingură unt frunze de busuioc verde frunze de coriandru (sau pătrunjel) sare piper proaspăt râşnit

Mod de preparare

Se încing cele 2 linguri de ulei, se adaugă ghimbirul tocat mărunt, ardeiul chilli, coriandrul mărunţit, se sotează circa 1 minut, apoi se ia tigaia de pe foc.Se adaugă orezul, sarea, piperul proaspăt râşnit, laptele dulce şi fulgii de cocos. Se amestecă bine, apoi se toarnă compoziţia într-o formă termo­rezis­tentă, unsă cu puţin unt şi se introduce vasul la cuptor pentru 15-20 de minute, până cînd orezul se umflă.Se serveşte cald, cu iaurt deasupra şi garnisit cu frunze proaspete de busuioc



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg