Ruladă aperitiv

Rulada aperitiv jpeg

Această reţetă am primit-o de la Aurelia Zaharie, Deva. Mulţumim! Aşteptăm şi reţetele voastre la adresa retete@click.ro!

Ingrediente:

Pentru blat:

300 ml lapte 3 linguri făină 5 ouă

Pentru umplutură:

100 g unt

1 cutie pateu de ficat

o ceapă mică

200 g şuncă (sau parizer)

3 ouă fierte tari

4 gogoşari muraţi

1 lingură muştar

sare

piper

pătrunjel verde

Mod de preparare:

Pentru blat, fierbi laptele cu făina până ajunge la consistenţa unei smântâni. Laşi să se răcească şi apoi încorporezi, pe rând, cele 5 gălbenuşuri. Baţi albuşurile şi le adaugi în compoziţie. Torni amestecul într-o formă unsă şi tapetată cu făină şi coci la foc potrivit 10 minute, maximum 15, în funcţie de cuptor. Când este gata, scoţi cu grijă foaia din tavă, o rulezi pe un şervet umed şi o laşi la rece. Umplutura: ceapa, gogoşarii, şunca şi ouăle le tai mărunt şi le amesteci cu pateul frecat cu muştar, pătrunjelul tocat. Potriveşti de sare şi piper. Desfaci foaia din şervet, întinzi cât mai uniform umplutura, rulezi din nou şi dai rulada la rece.

O poţi servi şi ca fel principal la masă.

Foto: pinterest.com