Ruladă cu afine

Fructele de pădure, veşnic abonatele noastre de vară la orice fel de prăjituri, sunt ingredientul perfect în orice desert.
Ingrediente
Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 1 plic zahăr vanilat 5 linguri făină 1/2 plic praf copt coaja rasă de la 1/2 lămâie
6 foi gelatină
250 g afine
coaja rasă de la
1/2 lămâie
50 g zahăr pudră
500 ml frişcă
3 linguri afinată
Mod de preparare
Gălbenuşurile se bat cu zahărul, zahărul vanilat şi cu o lingură de apă fierbinte. Se adaugă făina şi praful de copt, coaja rasă de lămâie, apoi totul se încorporează în albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă compoziţia într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace, la foc mic, 25 de minute. Se răstoarnă blatul pe un şervet umed şi se rulează. Se înmoaie gelatina în apă rece. Se bate frişca bine cu zahărul pudră şi coaja de lămâie. Se încălzeşte afinata, se dizolvă în ea gelatina stoarsă şi se amestecă cu trei sferturi din frişcă. Se desface blatul din şervet, se unge cu cremă, se pun afinele spălate şi scurse bine, se rulează la loc şi se decorează cu frişcă şi afine. Se lasă la rece o oră înainte să fie servită.