Ruladă cu caramel şi cremă de frişcă

rulada cacao crema frisca jpeg

Gata în numai o singură oră, această ruladă cu cacao şi cremă de frişcă poate fi preaparată oricând, mai ales că este şi foarte delicioasă.

Ingrediente pentru ruladă cu caramel şi cremă de frişcă

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 3 linguri făină lingură cafea solubilă 1 lingură pudră de cacao 2 linguri ulei ½ linguriţă praf de copt 1 praf de sare

10 linguri zahăr

250 ml lapte

3 ouă

200 ml frişcă lichidă (smântână dulce)

1 lingură smântână groasă

2 linguri amidon alimentar

150 g unt

200 g zahăr pudră

4 linguri de cafea preparată concentrat

Mod de preparare pentru ruladă cu caramel şi cremă de frişcă

Se bat albuşurile spumă cu un praf de sare şi zahărul adăugat treptat până se întăreşte şi devine sticlos. Separat, se freacă gălbenuşurile cu uleiul, se toarnă „în ploaie“ făina cernută cu praful de copt, cafeaua şi pudra de cacao. La final, se amestecă uşor cu spuma de albuşuri. Compoziţia obţinută se toarnă într-o tavă tapetată cu folie de copt şi se coace

circa 20 de minute. Se scoate pe un prosop umezit şi se rulează.

Separat, se bate frişca lichidă cu smântâna groasă şi se pune la rece. Se amestecă trei gălbenuşuri cu amidonul, se caramelizează cele 10 linguri de zahăr, se stinge caramelul cu lapte şi se fierbe până se topeşte caramelul. Se adaugă treptat caramelul fierbinte în crema de gălbenuşuri şi se lasă să fiarbă, amestecând permanent până se îngroaşă. Se lasă apoi la răcit. Când este rece, se amestecă cu frişca.

Se desface blatul, se întinde crema pe toată suprafaţa şi se rulează cu crema în interior. Se prepară glazura mixând untul cu zahărul pudră şi adăugând treptat cafeaua concentrată, până se formează o compoziţie cremoasă, cu care se îmbracă suprafaţa ruladei, în strat gros. Se fac nişte rizuri cu dinţii furculiţei şi rulada cu caramel şi crema de frişcă se pune la rece câteva ore înainte de a fi servită.