Ruladă cu cremă de vanilie

rulada cu crema de vanilie jpeg

Cui nu-i place vanilia? Este acea savoare care, descoperită într-o prăjitură, te poartă pe tărâmurile magice ale răsfăţului culinar.

Ingrediente (1 ruladă)

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 lingură ulei ½ linguriţă praf de copt

300 ml frişcă lichidă cu grăsime 32%

3 gălbenuşuri

40 g zahăr tos

1 linguriţă esenţă vanilie

zahăr pudră (pentru ornat)

Mod de preparare

Pentru blat, separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile spumă cu zahărul. Adaugi gălbenuşurile, apoi făina în ploaie, uleiul în fir subţire şi praful de copt. Amesteci bine şi torni compoziţia într-o tavă în care ai pus hârtie de copt, pe care o dai, pentru 10 minute, la cuptor, încins în prealabil. Scoţi, laşi 1 minut şi aşezi blatul într-un prosop ud şi rulezi. Dai la răcit.

Pui o oală cu apă la fiert. Când fierbe, aşezi deasupra altă oală în care pui frişca lichidă şi încălzeşti până la punctul de fierbere. Dai deoparte. Baţi gălbenuşurile cu zahărul până se omogenizează. Adaugi treptat jumătate din compoziţia de frişcă fierbinte, amestecând. Restul din compoziţia de gălbenuşuri îl torni în restul de frişcă şi amesteci. Pui vasul pe foc mic. Amesteci continuu, dar atenţie, să nu laşi să fiarbă pentru că se brânzeşte! Strecori sosul cât e cald şi adaugi esenţa de vanilie.

După ce s-a răcit, derulezi blatul şi îl ungi cu sosul de vanilie. Rulezi din nou, laşi la răcit şi presari zahăr pudră.