Ruladă cu frişcă

În numai o oră poţi prepara cea mai gustoasă ruladă pentru tinei şi cei dragi.
Ce ai nevoie
Pentru blat
5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 esenţă de rom
Pentru cremă
2 linguriţe gelatină
coaja rasă de la 1 lămâie
zeama de la 1/2 lămâie
250 ml frişcă lichidă
100 g zahăr pudră
Cum se prepară
Pentru blat, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile treptat şi la final se încorporează făina cernută cu pudra de cacao, amestecând uşor de jos în sus.
Se toarnă compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scoate blatul din tavă pe un prosop umed, se lasă să se răcorească,
după care se desprinde hârtia cu un cuţit.
Pentru cremă, se amestecă gelatina cu 50 ml apă rece şi se lasă la înmuiat 15 minute. Se bate frişca cu zahărul pudră şi se adaugă coaja şi zeama de lămâie. Se pune gelatina topită pe foc (dar fără să dea în clocot) şi se mixează bine.
Se pune crema pe blat şi se rulează cât se poate de strâns. Se dă la rece pentru câteva ore, după care se taie felii şi se serveşte.
sursa foto: Shutterstock