Ruladă cu frişcă

rulada frisca shutterstock 83458939 jpeg

În numai o oră poţi prepara cea mai gustoasă ruladă pentru tinei şi cei dragi.

Ce ai nevoie

Pentru blat

5 ouă 5 linguri zahăr 3 linguri făină 2 linguri cacao 1 esenţă de rom

Pentru cremă

2 linguriţe gelatină

coaja rasă de la 1 lămâie

zeama de la 1/2 lămâie

250 ml frişcă lichidă

100 g zahăr pudră

Cum se prepară

Pentru blat, se bat albuşurile spumă, se adaugă zahărul şi se bate până se topeşte. Se adaugă gălbenuşurile treptat şi la final se încorporează făina cernută cu pudra de cacao, amestecând uşor de jos în sus.

Se toarnă compoziţia într-o tavă cu hârtie de copt şi se coace în cuptorul preîncălzit pentru 20 de minute. Se scoate blatul din tavă pe un prosop umed, se lasă să se răcorească,

după care se desprinde hârtia cu un cuţit.

Pentru cremă, se amestecă gelatina cu 50 ml apă rece şi se lasă la înmuiat 15 minute. Se bate frişca cu zahărul pudră şi se adaugă coaja şi zeama de lămâie. Se pune gelatina topită pe foc (dar fără să dea în clocot) şi se mixează bine.

Se pune crema pe blat şi se rulează cât se poate de strâns. Se dă la rece pentru câteva ore, după care se taie felii şi se serveşte.

sursa foto: Shutterstock