Ruladă cu gem şi cremă

Cine pofteşte la o ruladă cu gust dulce-acrişor trebuie să prepare această ruladă cu gem şi cremă.
De ce ai nevoie pentru ruladă Pentru blat 4 ouă 150 g zahăr 120 g făină Pentru cremă 300 ml smântână cu 30% grăsime 100 ml smântână pentru frişcă 3 linguri zahăr 200 g gem de coacăze coacăze, pentru decor
Cum se prepară rulada
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile le baţi până devin spumă. Adaugi treptat jumătate din cantitatea de zahăr şi continui să mixezi încă 4-5
minute. Separat, baţi gălbenuşurile cu restul de zahăr 10 minute. Torni compoziţia de albuşuri peste cea de gălbenuşuri, apoi adaugi făina cernută. Amesteci uşor cu o spatulă. Într-o tavă cu hârtie de copt întinzi aluatul pe care-l coci 20 de minute, la 180 °C. Când este gata, scoţi blatul de ruladă, îl pui pe un prosop umed şi-l rulezi. Îl laşi deoparte.
Între timp, pregăteşti crema. Baţi smântâna grasă, smântâna pentru frişcă şi zahărul până devin o cremă.
Desfaci blatul din prosop, îl ungi cu gemul de coacăze, adaugi jumătate din cantitatea de cremă şi-l rulezi din nou, de data asta fără prosop. Acoperi rulada cu restul de cremă. Dai rulada la frigider, 2 ore. O serveşti, dacă vrei, decorată cu coacăze.