Ruladă cu grepfrut

rulada grepfrut jpeg

Citricele sunt în vârf de sezon. Profită şi prepară o ruladă cu grepfrut, uşoară, rapidă şi parfumată.

Ingrediente pentru ruladă cu grepfrut

Pentru blat 4 ouă 4 linguri zahăr 4 linguri făină 1 praf de sare

Pentru cremă

250 ml frişcă lichidă

1 pliculeţ gelatină

1 grepfrut

2 linguri zahăr pudră

Mod de preparare pentru ruladă cu grepfrut

Se bat albuşurile spumă cu praful de sare, se adaugă zahărul, apoi treptat gălbenuşurile. Făina se ­încorporează uşor, amestecând de jos în sus. Se toarnă aluatul într-o ­tavă dreptunghiulară, tapetată cu ­folie specială pentru copt. Se coace la temperatură potrivită circa 15 minute şi se scoate pe un prosop umezit. Se ­rulează cu tot cu prosop şi se lasă să se răcească.

Gelatina se pune la înmuiat în 50 ml apă rece şi se topeşte ­fără să dea în fiert. Se lasă să se răcească. Frişca se bate cu zahărul pudră şi se adaugă peste ea gelatina şi 100 ml zeamă de grepfrut.

Se desface cu grijă blatul din prosopul umezit, se întinde deasupra crema, adăugând bucăţi de grepfrut curăţate de pieliţe, apoi se rulează blatul la loc, cât mai strâns posibil. Se pune la rece câteva ore şi se taie felii în momentul servirii. Feliile se decorează cu frişcă şi cu bucăţi de grepfrut.

Dacă aveţi nelămuriri legate de mosul de preparare pentru ruladă cu grepfrut puteţi scrie în căsuţa de comentarii de mai jos.