Salam de biscuiţi cu banane şi nucă de cocos

Un desert uşor, foarte rapid de făcut şi bun în orice moment din zi, salamul de biscuiţi cu banane şi nucă de cocos. Bananele sunt bogate surse de vitamine şi acid folic, îţi dau multă energie şi sunt adorate de sportivi, în general. Zaharurile din banană sunt asimilate rapid şi ajută organismul să se recupereze. Dacă eşti o persoană foarte solicitată sau foarte stresată, bananele sunt perfecte pentru tine.
Nuca de cocos este un desert răcoritor şi foarte hrănitor, dă o armă specială deserturilor, iar în combinaţie cu banana şi rulada de biscuiţi este excelentă. Ca mirodenii mai poţi pune şi coajă de lămâie sau de portocală, va da o aromă mai puternică, este opţional oricum. Aşadar, iată o reţetă simplă de salam de biscuiţi cu banane şi nucă de cocos, pe care să o încerci chiar azi.
Ingrediente Salam de biscuiţi cu banane şi nucă de cocos:
Pentru blat:
- 50 g cacao
- 200 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 400 g biscuiţi simpli
- 1 esenţă rom
Pentru cremă:
- 250 g unt
- 150 g nucă de cocos
- 7 linguri zahăr
- 2 banane
Mod de preparare Salam de biscuiţi cu banane şi nucă de cocos:
Se iau biscuiţii şi se pisează sau se dau prin răzătoare. Laptele se fierbe împreună cu cacao şi zahărul. Se ia de pe foc, se adaugă esenţa de rom şi se pun şi biscuiţii peste. Se lasă la răcit şi când s-au răcit se întinde compoziţia pe un celofan sau un tocător ca o foaie de plăcintă.
Crema se face frecând untul bine împreună cu zahărul, care trebuie să se topească de tot. Apoi, se adaugă şi nuca de cocos şi se amestecă. Crema se pune peste folia de biscuiţi, se întinde bine. Bananele se pun de-a lungul foliei, întregi, una lângă cealaltă. La final se rulează bine salamul şi se lasă la rece înainte de servire. Când este scos din frigider, se presară fulgi de nucă de cocos şi se serveşte cu lapte cald. Poftă bună!