Salată cu hering

salata de hering jpeg

Pentru un gust deosebit al acestei salate cu hering ai nevoie de puţină maioneză.

Ingrediente (2-4 porţii)

400 g cartofi 200 g hering în suc propriu 1 măr 150 g sfeclă roşie ½ bucată fenicul 1 lingură ulei zeamă de lămâie ½ linguriţă sare

150 g smântână

100 g maioneză

1 legătură mărar

piper negru

sare

Mod de preparare

Speli bine sfecla, o coci în cuptorul încins şi o dai deoparte. Separat, fierbi cartofii în coajă, îi laşi să se răcorească puţin şi îi cureţi, apoi îi tai cuburi. La fel procedezi şi cu sfecla, după ce s-a răcit. Speli şi cureţi feniculul, îl tai pe lungime în fâşii subţiri şi-l pui într-un castron, unde-l amesteci cu zeamă de lămâie şi puţin ulei. Tai fâşii heringul. Cureţi de coajă mărul şi-l tai în cuburi, de dimensiunea cartofilor.

Într-un castron, faci sosul. Combini maioneza cu smântâna şi cu mărarul tocat. Adaugi un praf de sare şi puţin piper. Amesteci bucăţile de hering cu merele, cartofii, feniculul şi cu sfecla roşie. Torni sosul şi nişte zeamă de lămâie, dacă mai este cazul, apoi serveşti.

foto: profimedia