Salată cu paste, roşii, feta şi sos pesto

O salată uşoară de vară, reţeta cu paste, roşii şi brânză feta se prepară rapid, este foarte gustoasă şi săţioasă. Asezonează-o cu un sos pesto delicios, pentru un plus de savoare.
Ingrediente
250 g roşii cherry
80 ml ulei de măsline
busuioc, după gust
40 g seminţe de pin
1 căţel de usturoi, feliat mărunt
2 linguri parmezan ras
100 g rucola
250 g penne
1 broccoli mic
200 g brânză feta, mărunţită
coaja rasă de la 1 lămâie, opţional
sare şi piper
Mod de preparare
Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi roşiile tăiate în jumătate pe o tavă. Presari peste ele 2 linguriţe de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor pentru 10 minute.
Dai la blender busuiocul, seminţele de pin, usturoiul, parmezanul şi jumătate din cantitatea de rucola. Încorporezi treptat uleiul rămas. Condimentezi, după gust.
Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adaugi buchetelele de broccoli în ulimele 2 minute de fierbere. Amesteci cu roşiile, sosul pesto obţinut, brânza feta şi restul de rucola. Serveşti cu coajă rasă de lămâie, dacă vrei.
Sursa http://www.taste.com