Salată cu somon afumat

salata somon afumat jpeg

Somonul poate fi consumat crud, afumat sau gătit. Cu somon afumat poţi prepara o rapidă şi gustoasă salată.

Ingrediente (2 porţii) 100 g somon afumat salată verde 100 g ciuperci 1 dovlecel 1 lămâie ulei sare piper 2 linguriţe seminţe susan

Mod de preparare

Speli ciupercile, le tai felii şi le sotezi în puţin ulei. Speli câteva frunze de salată verde şi le tamponezi cu un şervet de hârtie pentru îndepărtarea surplusului de apă. Speli dovlecelul şi-l tai fâşii subţiri cu un cuţit econom. Tai câteva felii de lămâie.

Rupi foile de salată cu mâna şi le aşezi în boluri. Tai fâşii feliile de somon afumat şi le aşezi peste salată împreună cu câteva fâşii de dovlecel. Pui şi ciupercile.

Potriveşti de sare şi piper, presari câte o linguriţă de seminţe de susan în fiecare bol, picuri puţin ulei şi puţină zeamă de lămâie stoarsă. Amesteci şi serveşti imediat.