Salată de andive cu nuci

Delicatese în marile bucătării ale lumii, andivele îşi pot găsi locul şi în preparatele tale. Doar sunt atât de savuroase şi de sănătoase!
Ingrediente
4 andive potrivite 4 căţei de usturoi 100 g miez de nucă pătrunjel verde
2 linguri ulei
2 linguri oţet (sau zeamă de lămâie)
½ linguriţă zahăr
sare
piper
Mod de preparare
Îndepărtezi partea de jos a andivelor, care este lemnoasă şi amară, le speli şi le aşezi într-o salatieră. Tai miezul de nucă şi usturoiul bucăţele şi le presari peste andive.
Separat, amesteci uleiul, oţetul (sau zeama de lămâie) cu zahărul, sarea şi piperul, după gust, şi torni peste andive, pentru asezonare. Serveşti salata garnisită cu jumătăţi de miez de nucă şi cu pătrunjel verde.