Salată de ardei copţi

Mash from Red and Green Pepper jpeg

Simplu şi foarte gustos. O salată de ardei copţi oricând o poţi asorta cu orice fel de mâncare.

Dificultate mică Preparare 60' Pentru 4 porţii

Ingrediente

500 g ardei gras verde

500 g ardei gras roşu

3 cepe

4 linguri ulei de măsline

sare

2 linguri oţet

pătrunjel verde pentru decor

Mod de preparare

Speli ardeii graşi, îi tai jumătăţi şi le îndepărtezi seminţele. Îi aşezi pe o tavă cu hârtie de copt cu tăietura în jos şi îi introduci în cuptorul încins pentru 30 de minute, după care îi laşi să se răcorească.

După ce s-au răcorit, îi cureţi de coajă şi îi tai cubuleţe foarte mici. Pui ardeii separat pe culori, toci ceapa mărunt şi o împarţi în castronelele cu ardei. Pui câte două linguri de ulei la fiecare, câte una de oţet şi condimentezi cu sare, după gust.

Când serveşti salata, o aşezi pe cea de ardei verde în centrul platoului, o pui pe cea de ardei roşu în jurul ei şi decorezi cu pătrunjel verde. O serveşti ca garnitură, caldă sau rece, la diverse preparate.

sursa: Profimedia