Salată de broccoli

broccoli salad 520 horiz a jpeg

Unora le place broccoli crud, tocmai pentru că îi deranjează mirosul celui opărit. Altora, le place tocmai această aromă. Gusturile nu se discută, iar salata asta merită gătită şi mâncată. Unde mai pui ca este şi foarte rapidă.

Ingrediente

sare 500 g broccoli desfăcut în bucheţele mici 1/2 cană migdale mărunţite 1/2 cană, şuncă prăjită şi crocantă 1/4 cană ceapă roşie, tocată 1 cană mazăre 1 cană maioneză 2 linguri oţet de mere 1/4 cană miere

Mod de preparare

Fierbe o oală cu apă cu puţină sare. Adaugă bucheţelele de broccoli şi lasă pe foc 1-2 minute. Trebuie să fie al dente, aşa că nu-l lăsa mai mult de 2 minute.

Scurge broccoli şi pune-l imediat într-un vas cu gheaţă pentru a-i opri procesul de fierbere. Lasă să se răcească şi scurge.

Amestecă broccoli cu migdalele, şunca, ceapa şi mazărea. Într-un alt bol amestecă maioneza, oţetul şi mierea. Pune dressingul peste salată şi amestecă. Răceşte înainte de a servi.

sursa: simplyrecipes.com