Salată de cartofi

salata cu cartofi jpeg

Dacă vrei o cină simplă dar săţioasă poţi prepara această reţetă.

Ingrediente

5 cartofi fierţi 500 g iaurt gras 2 castraveciori 2 linguriţe zeamă de lămâie 1 căţel de usturoi 1 lingură ulei de măsline sare piper alb 2 linguriţe pătrunjel tocat

Cum se prepară

Se pune iaurtul în tifon şi se ­lasă la scurs. Se curăţă castraveţii de coajă, se taie cubuleţe, se presară cu ­sare şi se lasă 30 de minute, se storc bine de apă şi se pun pe o hârtie ­absorbantă. Într-un bol, se pun cartofii fierţi tăiaţi cuburi, castraveciorii şi ustu­roiul pisat. Se adaugă zeama de lămâie, uleiul de măsline, sare şi

piper, ­după gust. Se pun iaurtul şi pătrunjelul şi se amestecă bine. Salata se serveşte presărată cu piper ­zdrobit.