Salată de cartofi cu ridichi

salata de cartofi cu ridichi jpeg

Pe lângă vitminele din grupul B şi minerale precum potasiu, calciu, magneziu, sulf, fier, cupru, zinc, fluor, iod şi seleniu, 100 de grame de ridichie furnizeză 23 mg de vitamina C, adică 20% din necesarul zilnic al unui adult. În plus, are un raport caloric foarte slab: 16 kcal la 100 de grame. Ridichea conţine, de asemenea, fibre, care contribuie la reglarea tranzitului intestinal.

Ingrediente

2 cartofi 1-2 legături ridichi sare 2 legături de ceapă verde piper oţet ulei pătrunjel, opţional

Mod de preparare

Speli şi cureţi de coajă cartofii, îi tai cubuleţe şi-i pui la fiert în apă cu puţină sare. Când sunt gata, îi treci printr-un jet de apă rece, îi scurgi bine şi-i pui într-un bol.

Cureţi şi speli ridichile şi ceapa verde, şi le tai rondele. Le adaugi peste cartofi, le presari un praf de sare şi puţin piper. Adaugi şi vinegreta, făcută din oţet şi ulei, după gust, şi amesteci. Poţi adăuga şi puţin pătrunjel.