Salată de conopidă

salata conopidaIMG 1097 jpeg

De sezon, combinaţie de culori şi de gusturi. Un aperitiv potrivit pentru această perioadă a anului.

Ingrediente

1 conopidă de 1 kg 2 linguri muştar dulce 6-7 linguri ulei 400 ml iaurt gras 4-5 căţei usturoi 1 legătură pătrunjel 1 legătură mărar sare piper

Pentru decor

ardei gras roşu

câteva frunze de pătrunjel verde

Preparare

Mai întâi, desfaci conopida în bucheţele şi o pui în apă cu sare 10 minute pentru a ieşi eventualele “vietăţi”. O scurgi, o speli bine, după care o pui la fiert în apă cu o linguriţă de sare circa 10 minute , după care o laşi să se răcească. Trebuie să se înmoaie.

Pregăteşti o maioneză din muştar şi ulei, turnând uleiul treptat. Toci conopida, o aşezi într-un castron, pui maioneza de muştar şi iaurtul. Condimentezi cu sare şi piper, după gust, pui usturoiul pisat, verdeaţa toacată şi amesteci.

Aşezi salata în alt castron, o decorezi cu ardei roşu şi pătrunjel, acoperi cu o folie de plastic şi o dai la frigider. Este mai bună dacă stă câteva ore la rece. Conopida trage din sosul de iaurt şi se întrepătrund aromele. Este absolut delicioasă.



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg