Salată de linte cu sfeclă roşie, reţeta rapidă

salata de linte cu sfecla rosie jpeg

Alege o reţetă simplă şi rapidă, care combină boabele de linte cu sfecla pentru a obţine o salată delicioasă. Pentru un plus de savoare, adaugă şi brânză de capră, iar salata va fi completă.

Ingrediente

1 kg sfeclă roşie, spălată şi fără frunze 1 lingură ulei 1 ceapă roşie potrivită, tăiată fin 2 căţei de usturoi, mărunţiţi 400 g linte, la conservă, scursă 1 lingură oţet din vin 60 g brânză de capră, fărâmiţată frunze de mentă, după gust piper

Mod de preparare

Încingi cuptorul la 200 °C. Înveleşti fiecare sfeclă roşie în folie de aluminu. Le aşezi într-o tavă de copt. Le dai la cuptor 1 oră sau până se înmoaie. Le dai deoparte să se răcească. Îndepărtezi folia şi cureţi sfecla de coajă, folosind o pereche de mănuşi. Tai sfeclele coapte în felii nu foarte groase.

Încingi uleiul într-o tigaie, la foc mediu. Căleşti ceapa 5 minute, amestecând, sau până se înmoaie Adaugi usturoiul şi îl ţii în tigaie 1 minut. Adaugi lintea scursă şi feliile de sfeclă. Ţii pe foc, amestecând, 3 minute sau până când ingredientele se încălzesc.

Muţi compoziţia de legume într-un bol mare, adaugi oţetul, brânza de capră şi frunzele de mentă. Condimentezi cu piper, după gust. Amesteci ca să se combine aromele şi serveşti salata imediat.

Sursa + foto: www.taste.com.au

www.taste.com.au