Salată de orez cu legume

salata orez legume jpeg

O ceaşcă plină cu orez fiert pare să te scoată din impas mai mereu. Dacă mai pui şi nişte legume ori o bucăţică de carne, totul se transformă în cina perfectă.

Ingrediente

150 g orez 100 g mazăre proaspătă 1 ardei gras galben 1 ardei gras roşu 1 dovlecel mic ½ morcov 100 g măsline verzi şi negre fără sâmburi 1 roşie 1 lingură porumb conservat pătrunjel verde 2-3 linguri ulei 1 lingură zeamă de lămâie sare piper

Mod de preparare

Fierbi orezul în apă cu un praf de sare, îl scurgi şi îl aşezi într-o salatieră mare. Procedezi la fel cu mazărea, după care o adaugi în salatieră. Cureţi ardeii de cotoare şi de seminţe, îi tai cubuleţe, iar dovlecelul îl tai felii şi le adaugi peste celelalte legume. Adaugi măslinele feliate, roşia tăiată cubuleţe, porumbul, morcovul tăiat bastonaşe subţiri şi pătrunjelul tocat fin. Asezonezi totul cu un sos preparat din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, ­după gust, amesteci şi serveşti.