Salată de orez cu piept de pui şi ciuperci

salata de orez cu piept de pui si ciuperci jpeg

Pentru ca orezul să nu se lipească, după primul clocot pune-l într-o strecurătoare, clăteşte-l şi pune-l din nou la fiert. Orezul îl fierbi la început la foc maxim şi după primul clocot îl acoperi şi dai focul la minim.

Ingrediente

100 g orez fiert 200 g piept de pui fiert 2 ciuperci călite în unt ½ ardei gras 5-6 teci de fasole verde 1 morcov mare fiert 2-3 bucheţele de conopidă fiartă 1 lingură unt codiţe de ţelină mărar verde pătrunjel verde piper proaspăt măcinat

Pentru sosul vinegretă

2-3 linguri ulei

2 linguri zeamă de lămâie

sare

piper

Preparare

Fierbi fasolea şi morcovul în apă cu sare. Tai puiul bucăţele şi îl aşezi într-o salatieră. Adaugi orezul fiert şi scurs, fasolea verde, morcovul tăiat şi ciupercile feliate şi călite în puţin unt.Adaugi bucheţelele de conopidă în salatieră, ardeiul tăiat cubuleţe, piper proaspăt măcinat, codiţe de ţelină, mărar şi pătrunjel tocate fin sau după preferinţă.

3 Separat, prepari un sos vinegretă din ulei, zeamă de lămâie, sare şi piper, după gust. Asezonezi salata cu sosul, amesteci uşor şi o serveşti imediat.



Recente

img 1 jpeg
cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg