Salată de paste cu pesto de rucola

salata de paste cu sos arugula1 jpeg

Salata de paste cu pesto de rucola este cea mai potrivită pentru un prânz sau o cină rapide şi uşoare, pentru petreceri sau picnicuri. Sau de ce nu, chiar şi la grătar. Este proaspătă, colorată şi foarte gustoasă.

Ingrediente

Pentru salată

180 g (2 căni) paste 150 g roşii cherry 100 g mozzarella tăiată în cubuleţe 60 g măsline negre, feliate sare piper

Pentru pesto de rucola

30 g fulgi de migdale

2 linguri parmezan răzuit

1 căţel de usturoi

4 linguri ulei de măsline

50 g rucola

Mod de preparare

Pune la fiert apă cu puţină sare. Când a început să fiarbă, pune pastele şi prepară-le potrivit instrucţiunilor de pe ambalaj. Pune deoparte o cană cu apa în care au fiert pastele. Scurge pastele sub jet de apă rece pentru a opri procesul de coacere.

În timp ce se fac pastele, rumeneşte fulgii de migdale într-o tigaie încinsă. Nu este absolut necesar, dar gustul va fi mai bun. Fă sosul pesto astfel: pune usturoiul, 2 linguri de ulei de măsline, parmezanul răzuit şi fulgii de migdale într-un blender şi procesează până când obţii o pastă groasă. Adaugă rucola şi restul de ulei de măsline.

Dacă sosul este prea gros pentru gustul tău, îl poţi subţia cu puţin din apa în care au fiert pastele. Când pastele s-au răcit, adaugă sosul pesto pe deasupra şi amestecă. Adaugă roşiile cherry, măslinele, bucăţile de mozzarella şi, eventual, fulgi de migdale în plus.

sursa: chillyfrosting.com