Salată de pui

salata de pui jpeg

Simplu, rapid şi gustos. Trei cuvinte cu care putem descrie simplu şi pe scurt această reţetă.

Ingrediente (2 porţii)

1 piept de pui fiert 1 salată verde 4-5 roşii cherry 2 fire ceapă verde 100 g caşcaval (sau telemea de oi) pătrunjel verde frunze de mentă 1 lingură zeamă de lămâie ulei sare piper

Mod de preparare

Tai pieptul de pui bucăţele, rupi salata fâşii, lăsând întregi frunzele mai mici, tai ceapa şi pătrunjelul mărunt, iar roşiile în sferturi şi amesteci totul într-o salatieră.

Prepari separat sosul vinegretă, amestecând puţin ulei, zeama de lămâie, sare şi piper, după gust, apoi îl torni peste salată. Amesteci uşor, ca să nu zdrobeşti ingredientele.

Adaugi felii subţiri de caşcaval (sau telemea de oi rasă) şi serveşti decorată cu frunze de mentă.