Salată de rucola cu brânză şi şuncă

Când cumperi rucola ai grijă ca frunzele să fie mici, verzi. 100 g de rucola asigură 25% din necesarul zilnic de calciu şi de vitamina B9. De asemenea conţinutul de vitamina K din aceeaşi cantitate satisface pe deplin necearul cotidian.
Ingrediente
200 g salată rucola 150 g bacon 100 g telemea 2 fire ceapă verde 1 lingură muştar 1 linguriţă iaurt sare oţet ulei piper
Cum se prepară
Baconul se taie cubuleţe şi se prăjeşte câteva minute într-o tigaie fără grăsime. După ce s-a rumenit, se scoate pe o farfurie şi în grăsimea lăsată se adaugă muştarul dizolvat în patru linguri de apă şi piper, după gust. Se amestecă puţin pe foc, se adaugă iaurtul şi apoi se dă sosul deoparte. Se amestecă frunzele de rucola cu baconul rumenit şi cu ceapa verde tocată fin. Se adaugă sare, piper, ulei şi oţet, după gust, se amestecă şi se pune salata într-un bol. Se aşază felii de telemea şi peste se toarnă sosul de muştar.