Salată de ton cu paste şi legume

salata de ton cu paste si legume jpeg

Vara este anotimpul salatelor, legumelor şi fructelor proaspete, aşa că trebuie să profităm din plin de ele. Şi casă nu plictisim de mâncărurile obişnuite, trebuie să încercăm mereu ceva inedit, gustos şi uşor de preparat. Pastele în combinaţie cu ton sunt excelente, iar dacă adăugăm şi legume iese o salată excelentă numai bună pentru zilele călduroase. V-am pregătit, aşadar, o reţetă excelentă de vară de salată de ton cu paste şi legume.

Ingrediente Salată de ton cu paste şi legume:

  • 250 de grame de paste spirale
  • 150 de grame de măsline
  • 1 ardei gras roşu
  • 200 de grame de ton din conservă
  • 4 ouă fierte bine
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • 1 linguriţă de busuioc amestecat cu oregano
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • Sare
  • Piper

Mod de preparare Salată de ton cu paste şi legume:

Foarte uşoară şi săţioasă, această salată de vară vă va scăpa de statul prea mult în bucătărie şi de mâncărurile care necesită multă fierbere. Zilele de vară caniculare în bucătărie sunt extrem de neplăcute, aşa că bucură-te de această salată rapidă şi foarte sănătoasă. Gata în jumătate de oră, este una dintre cele mai simple şi accesibile mâncăruri.

Se pun pastele la fiert într-o cratiţă mai mare în care se pun un praf de sare şi o lingură de ulei. Se lasă la fiert conform instrucţiunilor de pe pachet, la final se scurg de apă şi se trec printr-un jet de apă rece.

Se face un fel de sos amestecând uleiul cu zeama de lămâie şi verdeaţa uscată. Se freacă bine, să se zdrobească verdeaţa cât mai fin. Sosul acesta se toarnă peste pastele puse într-un castron mai mare. Se amestecă bine, sosul să acopere toate pastele. Se adaugă apoi măslinele curăţate de sâmburi şi tăiate rondele, ardeiul gras tăiat cuburi, ouăle fierte tăiate în felii mai subţiri, la final se adaugă şi tonul mărunţit.

La servire, se condimentează după gust cu sare şi pier proaspăt. Poftă bună!