Salată rustică cu bacon şi ceapă

O salată rustică, cu o combinaţie de bacon şi ceapă, pe care merită să o încerci.
De ce ai nevoie pentru a pregăti salată cu bacon şi ceapă
1 ceapă mare roşie, tăiată în 8 felii, cu rădăcinile lăsate intacte
2 linguri ulei de măsline
150 g mazăre
1 lingură oţet de mere
½ lingură muştar
4 faşii bacon afumat
1 felie pâine, tăiată cubuleţe
Salată verde, câteva frunze
Încălzeşte cuptorul la 200 de grade. Pune feliile de ceapă pe o tavă. Condimentează cu puţină sare şi piper şi toarnă uleiul de măsline peste ele. Găteşte-le timp de 15 minute.
Între timp fierbe mazărea timp de 2 minute, scurge-o şi clăteşte-o în apă rece.
Pregăteşte dressing-ul amestecând o lingură mică de ulei de măsline, oţetul de mere şi muştarul, condimentând cu sare după gust. În uleiul rămas pe tavă de la ceapă, pune alături baconul şi pâinea şi ţine-le în cuptor încă 12 minute, până când devin crocante.
Aşează salata şi mazărea într-un bol potrivit, amestecă cu sosul, aranjând pâinea şi ceapa deasupra. La sfârşit, presară peste tot bucăţi crocante de bacon şi serveşte imediat.
Sursa http://www.bbcgoodfood.com