Sandviş picant

sandvis jpeg

Ţi-e foame şi vrei să pregăteşti ceva bun într-un timp foarte scurt? Reţeta asta e cea mai potrivită. Cu ingrediente ce se găsesc cu siguranţă în bucătăria ta, vei pregăti un sandwich delicios.

Ingrediente

8 felii pâine neagră integrală sau pâine de secară varza acră, scursă 450g carne vită preparată 12 felii brânză 4 linguri unt sos picant ½ cană maioneză 1/3 cană sos de chili 2 linguri sos dulce-acrişor 1 lingură hrean ½ linguriţă zahăr ¼ linguriţă piper

Mod de preparare

Prepară sosul amestecând toate ingredientele într-un bol. Întinde câte 3 linguriţe de sos picant pe fiecare felie de pâine. Peste jumătate din feliile de pâine pune o mână de varză tocată.

Peste varză pune carnea de vită în părţi egale pentru cele 4 sandwich-uri. Pune 3 felii de brânză peste carnea de vită, la fiecare sandviş. Acoperă cu celelalte felii de pâine.

Se încălzeşte o tigaie sau un grătar la foc mediu. Pune 2 linguri de unt în grătarul încins şi foloseşte un cuţit pentru a unge toată suprafaţa grătarului cu unt. Pune sandvişul pe grătar şi lasă-l până când partea de jos este frumos prăjită.

De fiecare dată când întorci sandvişurile, unge grătarul cu unt. Găteşte-le până când brânza se topeşte.

Note

Pentru a evita să fie prea zemos, scurge foarte bine varza, folosind prosoape de hârtie. În cazul în care carnea de vită a fost ţinută la frigider o poţi încălzi în cuptorul cu microunde.

Sursa: http://spicysouthernkitchen.com/