Sărăţele picante

saratele picante jpeg

Gata în numai 40 de minute, aceste sărăţele picante pot fi pregătite pentru a-ţi întâmpina invitaţii veniţi la masă.

Ingrediente (30 sărăţele)

450 g făină 200 g margarină 150 ml iaurt gros ½ linguriţă sare 2 gălbenuşuri 1 praf de copt 1 lingură oţet sare grunjoasă boia iute

Cum se prepară

Se amestecă cu degetele făina cu margarina până se formează un aluat nisipos. Se adaugă apoi iaurtul, sarea şi praful de copt stins cu o lingură de oţet. Se frământă până se formează un aluat omogen şi elastic. Se lasă la frigider circa 30 de minute.

Se întinde aluatul în foaie subţire, se taie romburi cât se doreşte de mari, se aşază pe foaie de copt într-o tavă, apoi se ung cu gălbenuş bătut cu puţină apă şi se presară cu puţină sare grunjoasă şi boia.

Se introduce tava în cuptorul preîncălzit, la foc potrivit, pentru circa 15-20 de minute, până se rumenesc frumos deasupra. Se scot pe grătar şi se lasă să se răcească.