Şarlotă cu căpşuni

Deserturile care conţin căpşuni, cum este această şarlotă cu săpşuni , pot fi servite cu un pahar de şampanie. Alte opţiuni pot fi un pahar de vin rose, dulce sau demidulce.
Ingrediente
200 ml compot 600 g iaurt gras 1 pachet pişcoturi 300 g căpşuni zahăr pudră, pentru decor
Mod de preparare
Speli căpşunile, le îndepărtezi codiţele şi le pui la scurs. Ţii iaurtul la scurs. Laşi să se scurgă 2-3 ore, amestecând din când în când. Înmoi pişcoturile în compot şi le aşezi pe fundul şi pe lateralele unei forme de şarlotă. Tai căpşunile şi le amesteci cu iaurtul. Pui un strat de cremă, un strat de pişcoturi şi din nou un strat de cremă. Aşezi deasupra
pişcoturi şi pui o farfurie. Dai la frigider peste noapte, după care răstorni şi decorezi cu căpşuni şi zahăr pudră.