Şarlotă cu zmeură

sarlota cu zmeura jpeg

Poţi prepara orice desert cu zmeură. De ce nu şi o şarlotă?

Ingrediente

300 g zmeură 4 linguri zahăr 8-10 pişcoturi de şampanie 100 ml zeamă de compot de pere 200 g frişcă lichidă 300 g brânză cremoasă 4 foi gelatină 50 g ciocolată de menaj pentru decor câteva frunze de mentă pentru decor

Cum se prepară

Se spală zmeura, se ­scurge bine şi se lasă la rece. Între timp, se înmoaie gelatina în apă rece, se strecoară şi se fierbe în 100 ml apă şi două linguri de zeamă de compot. După ce se răceşte complet, se mixează cu brânza şi cu frişca lichidă bătută cu zahărul. Într-o formă de tort cu pereţi detaşabili, se aşază un strat de pişcoturi trecute prin zeamă de compot, având grijă să nu se înmoaie prea tare, se pune jumătate din zmeură şi se toarnă crema de brânză. Se dă la rece 4-5 ore, după care se decorează cu ciocolată topită, mentă şi zmeură.