Şarlotă de vanilie cu fructe de pădure

Cu puţine ingrediente şi puţi timp la dispoziţie poţi face cel mai gustos desert.
Ingrediente
125 g zahăr 3 gălbenuşuri 750 ml lapte ½ baton vanilie 4 foi gelatină
200 g fructe de pădure
100 g zahăr
câteva frunze de mentă pentru decor
Cum se prepară
Se pune gelatina la înmuiat în apă rece. Se taie batonul de vanilie pe lung şi se scoate miezul. Se fierbe laptele cu vanilia până clocoteşte. Se strecoară şi se pune din nou, la foc mic. Se freacă gălbenuşurile cu zahărul şi se încorporează în lapte amestecând continuu, până se îngroaşă. Se stoarce gelatina şi se adaugă în compoziţia de lapte fierbinte. Se amestecă să se omogenizeze, se toarnă şarlota într-o formă mai mare umezită şi se lasă la rece patru ore.Pentru sos, se mixează ¾ din fructe până devin o pastă. Se fierb cu zahărul la foc mic până clocoteşte. Se lasă să se răcească şi se toarnă peste şarlota răsturnată din formă. Se decorează cu restul de fructe întregi şi cu frunzele de mentă.