Sendvişuri calde

Devil's toasts jpeg

Masa de Sărbători nu are nevoie de ingrediente sofisticate pentru a pregăti aperitive delicioase. Încearcă reţeta de sendvişuri calde pe care ţi-o propunem astăzi!

Ingrediente ½ baghetă 500 g carne de vită tocată 1 ardei iute  1 ceapă 2 căţei usturoi 200 ml sos de roşii 150 ml vin roşu 750 ml supă de legume 1 morcov ras  sare piper cimbru 1 foaie dafin 2 linguri ulei 100 g caşcaval ras ardei iute, pentru decor

Mod de preparare

Încingi uleiul şi căleşti ceapa tăiată mărunt cu usturoiul zdrobit şi cu morcovul. Amesteci, presari sare şi piper, după gust, laşi 5 minute, apoi adaugi carnea şi ardeiul iute tăiat. După alte câteva minute, torni vinul şi, după ce s-a evaporat, adaugi supa de legume şi sosul de roşii. Amesteci şi pui foaia de dafin şi puţin cimbru. Fierbi, la foc mic, până când scade sosul.

Tai bagheta în jumătate pe lung, dai deoparte foaia de dafin din carne şi împarţi, în mod egal, amestecul pe fiecare sendviş. Le aşezi într-o tavă cu hârtie de copt. Presari caşcavalul ras şi le dai la cuptorul încins până când se gratinează. Le serveşti presărate, dacă vrei, cu ardei iute tăiat fin.