Shakshuka (sau mic dejun marocan)

Shakshuka jpeg

Micul dejun este cea mai importanta masă a zilei şi trebuie să o tratăm ca atare. Uite o reţetă care iţi va face dimineţile mai frumoase.

Ingrediente

1 ceapă tocată 1 cană spanac organic proaspăt 1 ardei roşu, tocat 1 cană roşii organice, tocate 1 lingură ulei de măsline extra virgin Opţional: 2 cârnaţi de pui, tăiaţi în bucăţi mici 1 linguriţă chili ½ lingură chimion ¼ linguriţă sare opţional: ¼ linguriţă piper roşu, mai mult dacă doreşti ¼ linguriţă curcumă 4 ouă organice pătrunjel tocat

Mod de preparare

Pune uleiul in tagaia pe foc. Adaugă ceapa tocată şi ardeiul roşu şi sotează pentru 5 minute. Adaugă cârnaţii şi spanacul. Adaugă roşiile tocate, chili, sare, chimion şi piper roşu. Amestecă pentru combinare.

Răspândeşte compoziţia în tigaie şi pune ouăle în porţiunile libere. Mai lasă tigaia pe foc până când sunt gata şi ouăle. Presară pătrunjel deasupra, pper roşu şi piper negru, dacă doreşti.

Sursa: http://lexiscleankitchen.com