Sirop de zmeură

sirop de zmeura jpeg

În aceste zile, profită de dulceaţa zmeurei şi prepară-ţi un delicios sirop. Când temperaturile din termometre cresc peste măsură, te poţi răcori cu un pahar cu sirop de zmeură, cu câteva cuburi de gheaţă. Nu uita: siropul se prepară din părţi egale de zahăr şi de zeamă lăsată de fructe.

Ingrediente

1 l suc de zmeură 1 kg zahăr apă, opţional

Mod de preparare

Pui zmeura într-un borcan potrivit şi îl legi la gură, ca să fie ferit de muşte. Laşi borcanul la soare 4-5 zile, ca să fermenteze fructele şi să îşi lase sucul.

Strecori sucul printr-un tifon, speli borcanul şi pui din nou lichidul strecurat în el. Dacă vrei să obţii mai mult sirop, torni puţină apă (după formula: 1-2 părţi de apă la 1 parte de suc). Laşi borcanul deoparte până a doua zi, să se limpezească. Strecori sucul cu grijă şi îl măsori.

La fiecare litru de lichid adaugi 1 kg de zahăr. Pui tot sucul de zmeură, împreună cu zahărul, într-o oală şi laşi să fiarbă 30 de minute, în clocote, până dispare spuma şi până se dizolvă zahărul.

Înveleşti sticlele în prosoape ude, ca să nu plesnească. Torni siropul fierbinte, cu grijă, în sticle şi le sigilezi. Pui sticlele în cămară. Consumi siropul de zmeură cu apă minerală sau sifon.

Foto: www.123rf.com, pixabay.com

image