Slată cu bacon

1 salata jpg jpeg

Dacă mănânci zilnic ceapă verde îţi creşte imunitatea. Datorită unui plus de vitamine A şi C pe care le aduce în organism, ceapa verde previne bolile respiratorii, cardiace şi reumatismale. De asemenea, potasiul pe care-l conţine contribuie la controlarea presiunii; sângelui, iar calciul şi fosforul din compoziţia ei menţin rezistenţa oaselor. Aşa că ar fi bine să consumi ori de câte ori ai ocazia ceapa verde.                     

Ingrdiente pentru salata cu bacon

2 felii bacon 

4 ouă de prepeliţă fierte 

4 roşii cherry 

100 g baby spanac 

100 g salată verde 

50 g salată roşie 

100 g rucola 

Pentru dressing 

sare

2 linguri ulei 

de măsline

1 lingură 

zeamă de lămâie  2 linguriţe muştar 

1 linguriţă miere

crutoane

Mod de preparare salată cu bacon

 Rumeneşti feliile de ba­con până devin crocante. Le scoţi, le scurgi pe şervete de hârtie, apoi le tai bucăţi.  Rupi salata verde şi pe cea roşie şi le amesteci cu spanacul şi cu rucola. Aşezi verdeţurile în două farfurii, adaugi ouăle de prepeliţă tăiate jumătăţi, roşiile bucăţi şi baconul. Amesteci muştarul cu uleiul de măsline, cu zeama de lămâie, mierea, presari sare, după gust, apoi torni peste salată. O serveşti cu crutoane.