Slată cu bacon
Dacă mănânci zilnic ceapă verde îţi creşte imunitatea. Datorită unui plus de vitamine A şi C pe care le aduce în organism, ceapa verde previne bolile respiratorii, cardiace şi reumatismale. De asemenea, potasiul pe care-l conţine contribuie la controlarea presiunii; sângelui, iar calciul şi fosforul din compoziţia ei menţin rezistenţa oaselor. Aşa că ar fi bine să consumi ori de câte ori ai ocazia ceapa verde.
Ingrdiente pentru salata cu bacon
2 felii bacon
4 ouă de prepeliţă fierte
4 roşii cherry
100 g baby spanac
100 g salată verde
50 g salată roşie
100 g rucola
Pentru dressing
sare
2 linguri ulei
de măsline
1 lingură
zeamă de lămâie 2 linguriţe muştar
1 linguriţă miere
crutoane
Mod de preparare salată cu bacon
Rumeneşti feliile de bacon până devin crocante. Le scoţi, le scurgi pe şervete de hârtie, apoi le tai bucăţi. Rupi salata verde şi pe cea roşie şi le amesteci cu spanacul şi cu rucola. Aşezi verdeţurile în două farfurii, adaugi ouăle de prepeliţă tăiate jumătăţi, roşiile bucăţi şi baconul. Amesteci muştarul cu uleiul de măsline, cu zeama de lămâie, mierea, presari sare, după gust, apoi torni peste salată. O serveşti cu crutoane.