Şniţel clasic cu pesmet

snitel clasic lamaie pesmet jpeg

Această reţetă clasică de şniţel îţi va aduce aminte de aromele pe care le simţeai în bucătărie, în copilărie. Este un preparat simplu şi rapid.

Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de viţel 4 ouă 100 ml lapte 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie unt pentru prăjit sare, piper

Mod de preparare

Într-un castron mare, baţi ouăle cu telul şi incorporezi laptele. Tai carnea de viţel în felii groase de două degete, pe care le despici în două pentru a le dubla suprafaţa.

Baţi carnea de viţel cu un ciocan de şniţele până devine subţire, dar fără să faci găuri în ea. Pui sare şi piper pe carne. Dai fiecare şniţel prin făină şi apoi îl dai prin ou. Pui deoparte şniţelele crude. Apoi dai carnea prin pesmet.

Într-o tigaie adâncă, prăjeşti şniţelele unul câte unul în unt, la foc mediu, până când devin arămii şi crocante. Pui sare încă o dată. Serveşti cu felii groase (sferturi) de lămâie.

Sursa: kitchenstories