Şniţel clasic cu pesmet

snitel clasic lamaie pesmet jpeg

Această reţetă clasică de şniţel îţi va aduce aminte de aromele pe care le simţeai în bucătărie, în copilărie. Este un preparat simplu şi rapid.

Ingrediente (4 porţii)

500 g carne de viţel 4 ouă 100 ml lapte 200 g făină 200 g pesmet 1 lămâie unt pentru prăjit sare, piper

Mod de preparare

Într-un castron mare, baţi ouăle cu telul şi incorporezi laptele. Tai carnea de viţel în felii groase de două degete, pe care le despici în două pentru a le dubla suprafaţa.

Baţi carnea de viţel cu un ciocan de şniţele până devine subţire, dar fără să faci găuri în ea. Pui sare şi piper pe carne. Dai fiecare şniţel prin făină şi apoi îl dai prin ou. Pui deoparte şniţelele crude. Apoi dai carnea prin pesmet.

Într-o tigaie adâncă, prăjeşti şniţelele unul câte unul în unt, la foc mediu, până când devin arămii şi crocante. Pui sare încă o dată. Serveşti cu felii groase (sferturi) de lămâie.

Sursa: kitchenstories



Recente

cuptor cu microunde shutterstock 1060457837 jpg
ulei de masline shutterstock 403638466 jpg
pulled pork shutterstock 1673261689 jpg
chiftele de rosii tomatokeftedes shutterstock 2103366965 jpg
image png
image png
3 banane jpg jpeg
fructe de mare jpg
cum alegi carnea jpg
suberek cu carne shutterstock 572050978 jpg
Clătite Qatayef  shutterstock 288837386 (1) jpg
conopida reteta vegana shutterstock 1503266795 jpg
cassoulet rață fasole shutterstock 341364947 jpg
involtini rulouri carne shutterstock 1788453905 jpg
ciocolata shutterstock 1375236380 jpg
pui kiev shutterstock 2034594404 jpg
cozonac visine shutterstock 2019888323 jpg
kugel budinca de cartofi  shutterstock 2018235002 jpg
castraveti covasiti shutterstock 2037878684 jpg
zacusca de vinete horia virlan shutterstock 1824405308 jpg