Sos de usturoi copt

Prepară un delicios sos de usturoi copt pentru orice tip de friptură, dar nu numai.
Ingrediente pentru sos de usturoi copt
4 căpăţâni usturoi 4 linguri ulei sare piper 1-2 fire cimbru tăiat mărunt 1-2 linguriţe smântână
Mod de preparare pentru sos de usturoi copt
Cureţi câteva straturi din foile care învelesc căpăţânile de usturoi, apoi le tai capetele şi torni pe fiecare în parte câte 1 lingură de ulei. Le înfăşori în hârtie de copt, apoi în folie de aluminiu şi le coci, în cuptorul încins, aproximativ 45 de minute.
Scoţi usturoiul, îl laşi la răcorit, apoi îi storci uşor miezul într-un bol şi-l amesteci cu sare, piper, cimbru şi cu smântână. Omogenizezi bine toate ingredientele până când obţii o pastă fină. Poţi servi sosul de usturoi copt cu friptură sau întinsă pe felii de pâine prăjită.