Sos franţuzesc

sos frantuzesc jpeg

Unii dintre noi au hotărât: acesta este cel mai bun sos care poate însoţi o friptură de vită sau un somon la grătar. Prepară-l şi tu ca să te convingi.

Ingrediente

2 linguri de unt 2 linguri de făină 2 linguri smântână de gătit 4 linguri supă din cuburi 2 linguriţe suc de lămâie 1 linguriţă pătrunjel sare şi piper boabe după gust

Preparare

Topeşti untul şi imediat pui făina. Amesteci rapid şi continuu şi torni smântâna încercând să dizolvi toate cocoloaşele. Învârţi continuu până ce obţii un sos omogen. Pui şi supa de pui şi laşi să fiarbă la foc mic pentru un minut. Adaugi apoi zeama de lămâie, pătrunjelul, sarea. Guşti potrivind gustul de acru. Îl serveşti imediat garnisit cu piper la preparate

pe bază de peşte, pui sau legume.